דף ראשי
צור קשר
מי אנחנו
הוספה למועדפים
הפוך לאתר הבית
האתר באנגלית
האתר בעברית
תיירות מגדל שמס >> מתכונים דרוזים >> מתכונים דרוזים >>
מקלובה דרוזית
  28/04/2012

מקלובה דרוזית


מצרכים למתכון:


• שלוש כוסות אורז בסמטי מובחר
• עוף שלם טרי
• ראש כרובית מטוגן
• כפית מלח שולחן
• חצי כפית פלפל שחור
• קינמון טחון - רבע כפית
• רבע כפית אגוז מוסקט טחון
• 2 ליטר מים
• כוס שמן סויה שמן סויה, שליש לכרובית ושליש לאורז.
• 4 כוסות קטנות ציר עוף (800 מ"ל)



אופן ההכנה:
1. מבשלים את העוף שעה בסיר עם ירקות שורש: בצל, גזר וסלרי ומוסיפים מים עד שהעוף מכוסה.
2. מבשלים את העוף עד שעה.
3. אחרי שהעוף מוכן, מקררים אותו ומתחילים לפרק אותו מעצמות. את הבשר להפריד מהעצמות ולהניח
    בצד ואת העצמות לזרוק (לא לפח, לכלבים).
4. מפרקים את הכרובית לראשים גדולים בערך של 2 ס"מ כל ראש.
5. מחממים בווק שליש כוס שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכרובית עד לקבלת צבע זהבהב, קרוב לחום.
6. מוציאים מהשמן למסננת כדי שכל השמן הנספג יצא.
7. בינתיים בסיר מוסיפים את שליש כוס השמן השני, מחכים עד שיתחמם ואז מוסיפים את האורז ומתחילים
    לערבב עד שהאורז מצופה בכל השמן ואז מוסיפים את בשר העוף שבישלנו מקודם ומוסיפים את המלח
    עם הפלפל, המלח, המוסקט והקינמון.
8. מערבבים היטב, מוסיפים את הכרובית וממשיכים לערבב 30 שניות.
9. לאחר מכן מוסיפים את המים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בין 18-20 דקות עד שהאורז סופג את
    כל המים.
10. מגישים בצלחת - מומלץ להגיש עם סלט ערבי או טבולה.


תחזית מזג האוויר